fbpx


Sula

Foto: Tove Cecilie Fasting

Opplevelser på Sula

En naturperle ytterst mot storhavet i Frøyas skjærgård, og her er det alltid noe trivelig som skjer! Koselige små gamle hus med frodige hager. Øya var tidligere et viktig fiskevær, men har de siste 30 årene opplevd fraflytting i likhet med andre kystsamfunn. Øyrekkas «kunstnerøy» har cirka 50 helårs innbyggere, og en betydelig folkevekst i sommerhalvåret. Her finner du gjestehavn, butikk, kaféer, galleri, museum, kunstsenter, pub, konsertlokale og restaurant. En tur opp til Sula fyr er obligatorisk – den spekatukulære utsikten her vil du neppe gå glipp av! Øya har tilbud for teltturister – ta kontakt med Sula Grendelag.

«Suladagene», øyas egen lille sommerfestival, arrangeres siste helgen i juni. Les mer om dette under spel, konserter og festivaler.

Spise og bo på Sula

Her er det flere gode alternativer både for matopplevelser og overnatting. Klikk deg videre for å bli bedre kjent med øyas tilbud.

Komme seg hit

Øya har godt med gjestebrygger for den som ankommer med private båter. Reiser du kollektivt bør du merke deg at det er to anløpssteder: Sula ferjekai ligger to kilometer fra øyas sentrum og er eneste anløpsstedet for tilreisende med bil. Det andre anløpsstedet er hurtigbåtkaia i «sentrum» av øya. Dette er kun er for passasjerer og gods. Se hvordan kommer seg hit for informasjon om rute. I sommerhalvåret arrangeres det øyhopping med private akører fra både Trondheim, Hitra og ulike steder på Frøya. Sula og Terna Brygge er fast stoppested på disse turene. Øyhopping og privat båttransport kan du lese mer om her. Reiser du kollektivt kan du planlegge reisen her.

Kart som viser alle øyene i Frøyas skjærgård Øyrekka

Velkommen!

Skroll til toppen