fbpx


Halten

Foto: Bente Dragsnes

Opplevelser på Halten

Den vakre øya Halten er et avfolket fiskevær og det nordligste været i Øyrekka. Det nevnes i skriftlige kilder så tidlig som i 1548. Usikkert om det på den tiden var fast bosetting på øya, men man vet med sikkerhet at det i fiskesesong har oppholdt seg folk på øyene lenge før dette. Øya er fredet etter lov om kulturminner og ligger innenfor Froan naturreservat og landskapsvernområde. Får du anledning til å besøke denne unike øya, er du heldig! Her er det et rikt fugleliv, og du kan også få øye på en vakker lundefugl. Halten er eneste hekkelokalitet for arten sør i Trøndelag. Haltendagen arrangeres hvert år, tredje lørdag i juli. Faste poster på programmet er servering av rømmergrøt på Fiskarheimen, kultursti, historisk foredrag og fest med levende musikk på brygga. Det er også mulig å få skyss overt til fyret. Her kan du nyte utsikten i mange mils omkrets.

Her bor den!
Oversiktsbilde av Halten i Øyrekka på Trøndelagskysten
UTSIKTEN FRA HALTEN FYR SOM LIGGER PÅ REINSØYA
Sommerbilde fra øya Halten som ligger nord i Øyrekka, Trøndelag
Tidligere Trøndelagskystens viktigste fiskevær

Spise og bo på Halten

Haltenstiftelsen drifter overnatting- og bespisning i sommerhalvåret. Overnatting i sjarmerende «Skanklåna» eller «Brygga». Kommer du på dagsbesøk og ønsker servering, kan du bestille dette i forkant av turen. Ta kontakt med Haltenstiftelsen for å reservere overnatting eller bestille mat.

Opplevelser på Halten. Skanklåna og Brygga - overnatting.
Skanklåna og Brygga
Opplevelser på Halten. "Brygga" i Frøyas skjærgård Øyrekka på Trøndealgskysten
Brygga
Halten fyr med regnbue bak
Velkommen til opplevelser på Halten!

Komme seg hit

Hurtigbåtanløp fra fastlands-Frøya, Dyrøya kai. Også muligheter for å bestille privat transport, eller melde seg på arrangerte turer sammen med en gruppe. Reiser du kollektivt kan du planlegge reisen her.

Kart som viser alle øyene i Frøyas skjærgård Øyrekka

Velkommen!

Skroll til toppen