fbpx

Nøkkelsted langs Kystpilegrimsleia

SULA

Foto: Sigurd Korsnes

Nøkkelstedet Sula

Sula er Frøyas eldste kirkested og har – sammen med Dolm kirke på Hitra – fått status som nøkkelsted på den Nasjonale kystpilegrimsleia. Sula, med sin beliggenhet ytterst i havgapet, er et sted som innbyr til kontemplasjon og ettertanke. Her finner du stillhet og ro til å lytte til eget hjerte, følelser og tanker. Du får kjenne naturens mektige krefter på kroppen. Det er ikke uten grunn av et ti-talls kunstnere har valgt opphold på nettopp Sula for å hente inspirasjon til sitt arbeid. De fleste pilegrimer i middelalderen kom ikke til Nidaros landveien, men reiste med båt langs kysten. Nå som øya har fått status som nøkkelsted, vil øya bli et selvfølgelig stoppested for kystpilegrimer på vei til Trondheim og Nidarosdomen.

Sula kirke fikk i 2019 en kopi av den brente altertavle fra 1704. Den er laget i Riga og ble avduket med biskop Herborg Finnset til stede. Sula har også Norges eneste kirkegård i sitt slag hvor de døde begraves i flere lag.

Bli med på øyhopping og opplevelser i Frøyas skjærgård, Øyrekka.
Sula fyr- Bli med på fyrhopping i Frøyas skjærgård, Øyrekka på Trøndelagskystenli med på fyrhopping i Frøys skjærgård, Øyrekka på Trøndelagskysten
Sula - nøkkelsted langs Kystpilegrimsleia
Sula - nøkkelsted langs Kystpilegrimsleia
Sula - nøkkelsted langs Kystpilegrimsleia
Skroll til toppen