fbpx

Galleri, museum og historisk vandring

SULA – MAUSUND

Foto: Atelier Staangsund

Atelier Staangsund på Sula

Kunsterparet Mette og Thomas Grindstad Fyen holder åpent for besøkende stort sett hele sommeren. Når døra er oppe og flagget på veggen er ute, så er du hjertelig velkommen inn for en titt. Inne i atelier og naust finner du malerier i ulike størrelser, grafikk og figurer/skulpturer. Ta en kikk på kunsten deres her.

Kunstnerparet Mette og Thomas Grindstad Fyen
Kunsstgalleri på Sula i FRøyas skjærgård på Trøndelagskysten
Slow living i skjærgården
Kunstgalleri i Frøyas skjærgård på Trøndelagskysten - Atelier Staangsund.
Velkommen innom!

Sula Fiskeværsmuseum og historisk vandring

Sula har vært underlagt forskjellige væreiere helt frem til 1939. Det blir det mye historie av, og museet viser livet på Sula gjennom tidene. Her finner du en rekke unike gjenstander og fortellinger. Historier og fortellinger som er bearbeidet av journalist og historiker Ola Flyum – fortellinger det er umulig å bli berørt av.

Historisk vandring er noe vi kan anbefale på det varmeste. I tillegg til fiskeværsmuseet, går turen innom Atelier Staangsund, de tradisjonelle sjåene med 74 sjøhus, Rakved-og flaskepostmuseet, Sula kirke, fyret og Fyrmesterhuset. Det er også laget en rundtur med informasjonsplakater om Sulas interessante steder og hendelser. For informasjon om guiding og åpningstider, ta kontakt med Ola Flyum/Terna Brygge.

Sula Fiskeværsmuseum og historisk vandring med Tom Kjærås i SulaKultur
Omvisning på Sula Fiskeværsmuseum
Rakved- og flaskepostmuseet
Historisk vandring

Hanna Daae’s Hus på Sula

Sula lever for alvor opp til sitt varemerke «kunstnerøya» og åpner denne sommeren Hanna Daae’s hus. Et flott kunstsenter i regi av Odd Larsen, samme mann (og ildsjel!) som har bygget opp Sula Rorbuer og Havhotell. Hotellet har de siste årene hatt utstillinger av kjente kunstnere som Håkon Bleken, Håkon Gullvåg og andre anerkjente kunstnere. Nå tar han det et stort skritt videre og åpner et kunstsenter på denne lille øya – det er vi glade for! Galleri Hanna vil holde åpent hele sommeren igjennom.

Kunstsenter på Sula i Frøyas skjærgård, Øyrekka på Trøndelagskysten.
Utsikten fra Hanna Daae’s Hus
Kunstsenter på Sula i Frøyas skjærgård, Øyrekka på Trøndelagskysten.
Høyt anerkjente kunstnere
Kunstsenter Hanna Daae's hus på Sula, FRøyas skjærgård på Trøndelagskysten
Åpner 25. juni

Her får du hver sommer en variert og flott utstilling fra ulike kunstnere. Innehaver Ingunn Elder kan by på smykker, malerier, foto, keramikk, håndarbeid, klær m.m. Ingunn åpner dørene midtveis i juni og holder åpent fram til skolestart. Åpent de fleste dager mellom kl. 10-14, se etter skiltet ved veien. Bare noen få minutters spasertur fra butikken. Se flere bilder her.

Galleri Kvitblink
Inneaver Ingunn Elder
Åpent hver sommer fra pinsetider

Kysthistorisk museum på Mausund

Et museum for hele Trøndelagskysten. Bevaring og formidling av kysthistorie fra 1800-tallet og fram til 1970-tallet. Velkommen innom hver tirsdag etter kl.18:00 for en titt og en kopp kaffe. Trøndelag Kysthistoriske museum holder også åpent på forespørsel. Ta kontakt med Arnstein Antonsen på telefon 977 67 654 for mer informasjon.

Museet kan være behjelpelig med å arrangere dagsturer ut til Vingleia fyr som ligger rett utenfor Mausund. Her er det også muligheter for å overnatte. En svært sjarmerende plass hvor du kan være helt for deg selv på din egen øy! 16 sengeplasser totalt, inkludert flatsenger. Enkel standard og billig overnatting. Ta kontakt med Berntine Iversen for mer informasjon, tlf. 9957 4416.

Fra hermetikkutstillingen høsten 2020 – på utlån fra Kystmuseet i Sør-Trøndelag
Utstillinger som fenger både store og små
Kysthistorie opp gjennom årene
Rull til toppen