fbpx

Skjærgårdssafari i Øyrekka

ET RIKT OG SPENNENDE DYRELIV

Foto: Linda Bjørgan

Mellom øyer og skjær i Øyrekka og Froan

Bli med på skjærgårdssafari i Øyrekka! Du kan du booke båt og kjentmann hos Mausundgløtt og ta turen ut i øyriket, eller leie båt (med eller uten kjentmann) hos Wold KystTransport. Selv om det ikke er tillatt å gå i land i hekketiden, kan turen gi uforglemmelige opplevelser av både ørn, sel og skarv. Ikke glem kikkerten! Havert og steinkobbe er de vanligste artene , men ringsel og grønlandssel kan sees innimellom. I yngletida kan en oppleve plasser som myldrer av hoder som stikker opp av havet. Merk deg at i tidsrommet fra 10. september til og med 15. november er alle ferdsel på kasteplasser for sel forbudt. Froan er Norges viktigste yngleplass for haverten, og under denne tiden blir skjærgården forvandlet til en stor fødestue med flere hundre fødsler i løpet av et par måneder! Du kan lese mer om verneområdet i Froan her.

Tar du turen opp til Halten, kanskje du får hilse på en lundefugl. Halten er eneste hekkelokalitet for arten i sør i Trøndelag, og i Steinsøymoloen hekker minst 50 par lunder.

Vil du bli med på fotoreise og øyhopping til Halten og Froan, har Wold KystTransport også lukkede hurtigående passasjerbåter, med god plass til fotografering på dekk.

Skjærgårdssafari i Øyrekka på Trøndelagskysten
Krykkje på Halten i Frøyas skjærgård, Øyrekka.
Skjærgårdssafari med Mausundgløtt i Frøyas skjærgård, Øyrekka på Trøndelagskysten
Skjærgårdssafari i Øyrekka, Halten
Øyhopping og skjærgårdssafari på Trøndelagskysten
Havørn, øyhopping og skjærgårdssafari på Trøndelagskysten
Skjærgårdssafari på Trøndelagskysten
Lundefugl på Halten i Froan, Frøyas skjærgård Øyrekka
Skjærgårdssafari Frøya
Havert i Froan, Frøyas skjærgård
Skjærgårdssafari i Øyrekka, Frøya på Trøndelagskysten
Ærfugler i Øyrekka, Frøya
Skroll til toppen