fbpx

Lokalmat og drikke fra kysten

FYLL OPP BILEN!

Foto: DalPro Gårdsmat

Gode stopper på veien til Øyrekka

Her på Trøndelagskysten finner du en rekke leverandører av lokal mat og drikke – både fra den grønne og den blå åker. Til deg som kommer på helgeturer og ferier til Øyrekka – vi vil gjerne få vise deg lokale kvalitetsprodukter du kan kjøpe med deg på veien. Om du ikke har tenkt å fiske opp alle dine måltider selv, vel og merke! Flere fine plasser langs veien for å ta seg en rast, både på Hitra og Frøya. Bare ta en titt!

Dalpro Gårdsmat på Hitra/Frøya

DalPro Gårdsmat

DalPro ønsker deg velkommen til trivelig gårdsbesøk og smakfull handel. Her får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra, og som beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyrene er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet. Her har du også anledning til å bli med på foring av hjort og oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine! Les mer om dette og hvilke produkter de selger på deres hjemmeside. DalPro ligger langs veien, sånn cirka midt i mellom Fillan på Hitra og Sistranda.En koselig plass å stikke innom!

Hurran Gårdskafé på Frøya

Hurran Gårdskafé

Stikker du innom Hurran Gårdskafé blir du møtt med mye sjarme og hygge – i tillegg til god mat, så klart! Her serveres økologisk hjemmelaget mat; lunsjretter, gjærbakst, økologisk drikke og kaffe og te. Det meste de bruker, både av grønnsaker og urter, er selvsagt fra egen gård eller kortreist. Kafeen ligger på Hamarvika på fastlands-Frøya. Ta til venstre ved tunnelåpningen, og da er du ikke så langt unna. Nærmere veibeskrivelse og informasjon om åpningstider finner du på deres hjemmeside. Her kan du også se hvilke produkter du har anledning til å kjøpe med deg.

Frøya Bryggeri - Godt lokalt håndverksøl fra Frøya

Bryggeriet Frøya

Godt håndverks øl fra kysten produserer her på Frøya, og det er vi stolte av! Og noe av hemmeligheten bak den gode smaken? Jo, det er vannet fra Frøya som regnes som noe av det beste i verden.  Spør etter produktene på Sistrandas butikker. Pakk de godt inn, så tåler de bølgeskvulpet over fjorden! Bli bedre kjent med bryggeriets ulike sorter på deres hjemmeside

Garnviks røkeri på Frøya

Garnviks Røkeri

Garnviks Røkeri produserer røkte laks- og ørretprodukter i flere varianter av ypperste kvalitet. Deres kaldrøkte laks med chili og lime er blitt kåret til årets sjømatprodukt under Trøndersk Matfestival! Produktene finner du på de lokale Coop butikkene. Bli bedre kjent med de ulike produktene på deres hjemmeside, og la deg friste. Røkeriet holder forøvrig til på Dyrøya, like ved Dyrøy fergekai.

Hotell Frøya på Trøndelagskysten

Hotell Frøya

Alle kystens gode råvarer får du også servert på Hotell Frøya. Hotellets kokker disker opp med de nydeligste retter! Hotellet finner du langs veien ved Sistranda – kommunens tettsted og administrasjonssenter.

Også en flott plass å overnatte. Trivelig vertskap og god service! Er du gjest og planlegger en dagstur ut til Øyrekka, får du hjelpe til å planlegge turen her. Hotellet samarbeider med Øyrekkas aktører, og har flere gode opplevelsespakker å tilby. Sjekk ut deres hjemmeside og følg dem på sosiale medier!

Rabben Marina på Frøya

Rabben Marina

Her kan du sitte inne i den nyrestaurerte Rabbenbrygga og nyte et godt måltid laget av lokale råvarer, eller du kan sitte i den påbygde ”vinterhagen” og nyte et glass god drikke med utsikten over marinaen og blått hav så langt du ser. Du finner dem langs veien ved Sistranda på Frøya.

Rull til toppen