fbpx

Lokalmat og drikke fra kysten

GODT FRA KYSTEN – MAT OG DRIKKE FRA HITRA OG FRØYA

Foto: DalPro Gårdsmat

Gode rastestopper og opplevelser!

Her på Trøndelagskysten finner du en rekke leverandører av lokal mat og drikke – både fra den grønne og den blå åker. Til deg som kommer på helgeturer og ferier til Hitra, Frøya og Øyrekka – vi vil gjerne få vise deg lokale kvalitetsprodukter du kan kjøpe med deg på veien. Om du ikke har tenkt å fiske opp alle dine måltider selv, vel og merke! Flere fine plasser å ta seg en rast, både på Hitra og Frøya. Bare ta en titt!

Dalpro Gårdsmat på Hitra/Frøya

DalPro Gårdsmat

DalPro ønsker deg velkommen til trivelig gårdsbesøk og smakfull handel. Her får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra, og som beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyrene er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet. Her har du også anledning til å bli med på foring av hjort og oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine!

Hjorteskank og villsauskank selges i butikken – langtidskokt og klar til servering. Alt du trenger å gjøre er å varme posen i vannbad – perfekt feriemat! Dette og flere produkter kan du lese mer om på DalPro sin hjemmeside. Gården finner du langs veien ut til Frøya, sånn cirka midt i mellom Fillan på Hitra og Sistranda. En koselig plass å stikke innom!

Hurran Spiseri

Stikker du innom Hurran Spiseri blir du møtt med mye sjarme og hygge – i tillegg til god mat, så klart! Her serveres økologisk hjemmelaget mat; lunsjretter, gjærbakst, økologisk drikke og kaffe og te. Det meste som brukes, både av grønnsaker og urter, er selvsagt fra egen gård eller kortreist. Gårdskafeen ligger på Hamarvika på fastlands-Frøya.Ta til venstre ved tunnelåpningen og du er like ved. Nærmere veibeskrivelse og informasjon om åpningstider finner du på deres hjemmeside. Her kan du også se hvilke produkter du kan kjøpe med deg hjem.

Hurran Gårdskafé på Frøya
Frøya Bryggeri - Godt lokalt håndverksøl fra Frøya

Bryggeriet Frøya

Godt håndverks øl fra kysten produserer her på Frøya, og det er vi stolte av! Og noe av hemmeligheten bak den gode smaken? Jo, det er vannet fra Frøya som regnes som noe av det beste i verden.  Spør etter produktene på Sistrandas butikker. Pakk de godt inn, så tåler de bølgeskvulpet over fjorden! Bli bedre kjent med bryggeriets ulike sorter på deres hjemmeside

Garnviks Røkeri

Garnviks Røkeri produserer røkte laks- og ørretprodukter i flere varianter av ypperste kvalitet. Deres kaldrøkte laks med chili og lime er blitt kåret til årets sjømatprodukt under Trøndersk Matfestival! Produktene finner du på de lokale Coop butikkene. Bli bedre kjent med de ulike produktene på deres hjemmeside, og la deg friste. Røkeriet holder forøvrig til på Dyrøya, like ved Dyrøy fergekai.

Garnviks røkeri på Frøya

Smakfulle oster fra glade kyr på Hitra Gårdsmat!

Økologisk melkebruk med videreforedling av råvarene: Her prioriteres høy velferd for alle dyr – frisk luft året rundt er en selvfølge, og også noe dyra vet å sette pris på. For i retur får bonden gode gode råvarer som brukes til produksjon av prisvinnende oster! Omvisning, ostesmaking og utsalg på gården. Se dere hjemmeside her.

Helgebostad Hagebruk på Hitra

Hagebruket ligger på  Helgebostadøya utenfor Hitra. Her dyrkes spiselige stauder, grønnsaker, urter og blomster, som selges til restauranter og privatpersoner. Bli med på en omvisning og lær om produsentens grønnsaker, få mattips og bli inspirert – rett og slett! Plukk akkurat de grønnsakene du har lyst på, før du tar dem med til kassen etter endt omvisning. Les mer om det spennende hagebruket her.

Dolmøy Seafood

Dolmøy Seafood produserer ren sjømat fra Frøya og Hitra, og er totalleverandør av sjømat – både hvit fisk, laks og ørret. Den prisbelønte lokalmatprodusenten tilbyr fersk, lettsaltet og diverse røkte produkter fra deres fiskemottak og røykeri på Dolmøya på Hitra. Produktene får du også kjøpt på Rabben Restaurant og Pizzeria (Frøya).

Hotell Frøya

Alle kystens gode råvarer får du også servert på Hotell Frøya. Hotellets kokker disker opp med de nydeligste retter! Hotellet finner du langs veien ved Sistranda – kommunens tettsted og administrasjonssenter.

Også en flott plass å overnatte. Trivelig vertskap og god service! Er du gjest og planlegger en dagstur ut til Øyrekka, får du hjelp til å planlegge turen her. Hotellet samarbeider med Øyrekkas aktører og har flere gode opplevelsespakker å tilby. Les mer om opplevelsespakene her.

Hotell Frøya på Trøndelagskysten

Rabben Restaurant og Pizzeria

Rabben Restaurant og Pizzeria ligger rett ved sjøen, i gangavstand fra Sistranda (Frøyas tettsted). Alle deres retter kan også bestilles som take away. De har et fiskeutsalg som er åpent deler av året – massevis av godsaker å få her, i tillegg til de prisbelønte produktene fra Dolmøy Seafood!

Smaker fra øyriket Hitra og Frøya

Smaker fra øyriket er et bedriftsnettverk av mat og drikkeprodusenter som består av: Hitra Gårdsmat, Hurran Gård og kafe, Bryggeriet Frøya, Helgebostad Hagebruk, Dolmøy Seafood, Garnviks Røkeri og Dalpro Gårdsmat. Følg dem på sosiale medier for en oversikt av spennende arrangementer!

Matgaven «Gull fra Øyriket» vant prisen «best tasting» i World food gift challenge i 2022 (Ramsalt reklame).
Skroll til toppen