fbpx

Lokalmat og drikke fra kysten

GODT FRA KYSTEN – MAT OG DRIKKE FRA HITRA OG FRØYA

Foto: DalPro Gårdsmat

Gode rastestopper og opplevelser!

Her på Trøndelagskysten finner du en rekke leverandører av lokal mat og drikke – både fra den grønne og den blå åker. Til deg som kommer på helgeturer og ferier til Hitra, Frøya og Øyrekka – vi vil gjerne få vise deg lokale kvalitetsprodukter du kan kjøpe med deg på veien. Om du ikke har tenkt å fiske opp alle dine måltider selv, vel og merke! Flere fine plasser å ta seg en rast, både på Hitra og Frøya. Bare ta en titt!

Dalpro Gårdsmat på Hitra/Frøya

DalPro Gårdsmat

DalPro ønsker deg velkommen til trivelig gårdsbesøk og smakfull handel. Her får du hjort og villsau som lever det frie liv på Frøya og Hitra, og som beiter i lyng, urter, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Dyrene er slaktet lokalt og behandlet på riktig måte for at kjøttet skal ha den aller beste kvalitet. Her har du også anledning til å bli med på foring av hjort og oppleve at hjorten spiser rett fra hendene dine!

Hjorteskank og villsauskank selges i butikken – langtidskokt og klar til servering. Alt du trenger å gjøre er å varme posen i vannbad – perfekt feriemat! Dette og flere produkter kan du lese mer om på DalPro sin hjemmeside. Gården finner du langs veien ut til Frøya, sånn cirka midt i mellom Fillan på Hitra og Sistranda. En koselig plass å stikke innom!

Hurran Gårdskafé på Frøya

Hurran Spiseri

Stikker du innom Hurran Spiseri blir du møtt med mye sjarme og hygge – i tillegg til god mat, så klart! Her serveres økologisk hjemmelaget mat; lunsjretter, gjærbakst, økologisk drikke og kaffe og te. Det meste som brukes, både av grønnsaker og urter, er selvsagt fra egen gård eller kortreist. Gårdskafeen ligger på Hamarvika på fastlands-Frøya. Ta til venstre ved tunnelåpningen, og du nærmer deg. Nærmere veibeskrivelse og informasjon om åpningstider finner du på deres hjemmeside. Her får du også se hvilke produkter du kan kjøpe med deg hjem.

Frøya Bryggeri - Godt lokalt håndverksøl fra Frøya

Bryggeriet Frøya

Godt håndverks øl fra kysten produserer her på Frøya, og det er vi stolte av! Og noe av hemmeligheten bak den gode smaken? Jo, det er vannet fra Frøya som regnes som noe av det beste i verden.  Spør etter produktene på Sistrandas butikker. Pakk de godt inn, så tåler de bølgeskvulpet over fjorden! Bli bedre kjent med bryggeriets ulike sorter på deres hjemmeside

Garnviks røkeri på Frøya

Garnviks Røkeri

Garnviks Røkeri produserer røkte laks- og ørretprodukter i flere varianter av ypperste kvalitet. Deres kaldrøkte laks med chili og lime er blitt kåret til årets sjømatprodukt under Trøndersk Matfestival! Produktene finner du på de lokale Coop butikkene. Bli bedre kjent med de ulike produktene på deres hjemmeside, og la deg friste. Røkeriet holder forøvrig til på Dyrøya, like ved Dyrøy fergekai.

Hotell Frøya på Trøndelagskysten

Hotell Frøya

Alle kystens gode råvarer får du også servert på Hotell Frøya. Hotellets kokker disker opp med de nydeligste retter! Hotellet finner du langs veien ved Sistranda – kommunens tettsted og administrasjonssenter.

Også en flott plass å overnatte. Trivelig vertskap og god service! Er du gjest og planlegger en dagstur ut til Øyrekka, får du hjelp til å planlegge turen her. Hotellet samarbeider med Øyrekkas aktører og har flere gode opplevelsespakker å tilby. Les mer om opplevelsespakene her.

Rabben Marina på Frøya

Rabben Marina

Her kan du sitte inne i den nyrestaurerte Rabbenbrygga og nyte et godt måltid laget av lokale råvarer, eller du kan sitte i den påbygde ”vinterhagen” og nyte et glass god drikke med utsikten over marinaen og blått hav så langt du ser. De har også et eget fiskeutsalg. Du finner dem langs veien til Sistranda på Frøya, rett før du kommer inn til selve sentrum.

Trøndersk matfestival – øyriket Hitra og Frøya

Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg, 5.-7.august, er den desentraliserte varianten av Trøndersk Matfestival i Trondheim 29.-31.juli, og ble arrangert for første gang i 2020. Vi blir invitert “hjem” til produsentene og aktører som byr på matopplevelser i verdensklasse, små og store steder i Trøndelag. I år er det rundt 400 matopplevelser som tilbys publikum fra fjern og nær. Følg med for program for aktivitetene i Øyriket Hitra og Frøya på Facebook siden til Trøndersk matfestival, eller besøk hjemmesiden til Matriket Midt (Oi! Trøndersk Mat og Drikke).

Helgebostad Hagebruk på Hitra

Hagebruket ligger på  Helgebostadøya utenfor Hitra. Her dyrkes spiselige stauder, grønnsaker, urter og blomster, som selges til restauranter og privatpersoner. Bli med på en omvisning og lær om produsentens grønnsaker, få mattips og bli inspirert – rett og slett! Plukk akkurat de grønnsakene du har lyst på, før du tar dem med til kassen etter endt omvisning.

Smakfulle oster fra glade kyr!

Økologisk melkebruk med videreforedling av råvarene. Her prioriteres høy velferd for alle dyr – frisk luft året rundt er en selvfølge, og også noe dyra vet å sette pris på. For i retur får bonden gode gode råvarer som brukes til produksjon av prisvinnende oster! Servering av hjemmelaget mat» fra jord til bord» på Oppløftet gårdsrestaurant. Omvisning, ostesmaking og utsalg på gården.

Rull til toppen