fbpx

Komme seg til Frøya og Øyrekka

BÅT – BUSS – BIL – FLY – BÅTTAXI

Foto: Phraiwan Champasuk/Tensio

Med bil til Frøya og Øyrekka

KART FINNER DU LENGER NED PÅ SIDEN

Ytterst i havgapet utenfor Frøya sør i Trøndelag, finner du Øyrekka. Reisen ut til skjærgården er et eventyr i seg selv. Fra fastlandet kjører du gjennom et vakkert og variert landskap, to undersjøiske tunneler, tvers over øyene Hitra og Frøya, før du kommer til fergeleiet Dyrøy på vest på Frøya. Dyrøya blir også kalt for Setra. Trenger du å handle, finner du en matbutikk her, eller du kan ta en handlestopp på Sistranda hvor utvalget av butikker er godt. Her finner du også et vinmonopol.

Veibeskrivelse fra Trondheim til Frøya: Fra Trondheim kjører du E39 retning Orkanger og følger FV714 mot Hitra og Frøya. Fra Østlandet og Sør-Norge: Følg E6 til Berkåk. Videre følger du RV700 fra Berkåk til Orkanger (avkjørsel til venstre ved Berkåk). Fra Orkanger, følg FV714 skiltet Hitra og Frøya.

Etter Frøyatunellen tar du til høyre og følger riksvei FV714 til Sistranda og videre mot Dyrøy fergeleie. Her går det ferge og hurtigbåter ut til Øyrekka.

Med offentlig båttransport til sørværa (Mausundvær/Sula/Bogøyvær): Hit går det både bilferge og hurtigbåt. Hurtigbåten har plass til noen få biler.

Med offentlig båttransport til nordværa og Froan (Gjæsingen/Sørburøya, Sauøya og Halten): Her er hurtigbåten eneste alternativ utenom båttaxi.

ATB’S RUTETABELLER 820/825 DYRØY-ØYREKKA FINNER DU HER

Merk: Bogøyvær er en bilfri øy, så reisende som planlegger en tur hit parkerer bilen på Dyrøy fergekai. Less av bagasje og varer ved fergebommen før du parker. Her står den trygt. Også for besøkende som skal til Sula og Mausundvær anbefaler vi å la bilen stå (i den grad de har anledning til det). Spesielt på sommeren og i utfartshelger kan det mye trafikk og lange bilkøer – dersom du skal ha med bilen. Fra Trondheim til Dyrøy kai tar det nærmere to timer og tretti minutter med bil. Er det fullt på parkeringsplassen ved fergeleiet? En parkeringsvakt viser deg andre alternativer for å sette fra deg bilen.

Merk deg også at Sula har to anløpssteder: Sula ferjekai på Lomsøya ligger to kilometer fra øyas sentrum og er eneste anløpsstedet for tilreisende med bil. Det andre anløpsstedet er Sula hurtigbåtkai i «sentrum» av øya. Dette er kun er for passasjerer og gods. Lomsøya ligger forøvrig kun er kort stykke unna Sula Rorbuer og Havhotell.

Titran på fastlands-Frøya: Kommer du bilveien fra Trondheim følger du riksvei 714 mot Frøya. Etter Frøyatunellen tar du andre avkjøring til venstre og følger riksvei 716 til Titran. Det går buss fra Sistranda på Frøya og ut til Titran (linje 5210 AtB) – beregn en times tid til bussturen.

Hurtigbåten MS Vetlefjord
Frøyaferga
Lomsøya på Sula

Reise kollektivt fra Trondheim og Kristiansund

Det er også mulig å komme seg fra Trondheim og Kristiansund til Frøya med Kystekspressen (rute 800). Etter cirka 2 timer stopper båten på Sandstad (Hitra). Turen går videre med buss til Dyrøy fergekai og korresponderer med ferge eller hurtigbåt, rute 820/825 Dyrøy-Øyrekken

Kystekspressen til kai ved Trondheim Hurtigbåtterminal
Kystekspressen til kai ved Trondheim Hurtigbåtterminal
Kystekspressen ved Munkholmen på vei ut fra Trondheim
Kystekspressen ved Munkholmen på vei ut fra Trondheim
Kystekspressen ved Sandstad Hurtigbåtterminal på Frøya
Kystekspressen til kai ved Sandstad på Hitra

Fly og charterbåt/taxi

Nærmeste internasjonale flyplass er Trondheim Lufthavn Værnes. Flybussen fra Værnes til Trondheim Pir bruker 30 minutter. En annen mulighet er å fly til Kristiansund og ta Kystekspressen videre til Sandstad, og buss og ferge/hurtigbåt ut til Frøya og skjærgården. Ønsker dere å korte ned transporttiden betraktelig, er det mulig å bestille båttransport fra Brekstad (Ørlandet), Sandstad eller anløp etter eget ønske. Beregnet transporttid fra Ørlandet er 1t 25m, mens fra Værnes tar det cirka 2t 45m. Ta kontakt med Wold KystTransport som holder til på Bogøya i Øyrekka.

Hurtiggående charterbåt i Frøyas skjærgård, Øyrekka
MS Bogøy – Hurtiggående passasjerbåt
Huriggående passasjerbåt, charterbåt Frøya, Hitra, Ørlandet, Trondheim
MS Smaløy på vei fra Trondheim til Øyrekka
Øyhopping til Halten med MS Smaløy
MS Smaløy ved Halten

Kopirett tekst, bilder og illustrasjoner © Øyrekka Turistinformasjon 2021

Skroll til toppen