fbpxTitran

Foto: Anniken Skotvoll

Opplevelser på Titran

På vestpynten av Frøyas fastland finner du sjarmerende Titran – et gammelt fiskevær med cirka 85 fastboende, og et yrende liv på sommerstid. Her finner du sjarmerende Gaustabrygga kafé og gjestebrygge. I tillegg til sjarme, har plassen mye historie. Ved Titran kapell står en bauta til minne om Titranulykken i 1899, da 140 fiskere fra hele Midt-Norge omkom under uvær på havet i løpet av én natt. Titranspelet er en oppsetning til minne om nettopp denne ulykken, og ble sist satt opp i 2019.

Her finner du Stabben fort – rester fra den tyske okkupasjonen og tyskernes Atlanterhavsvoll. Frøya Kultur- og Kompetansesenter arrangerer guidede turer på sommeren, men hele året kan du på egenhånd ta en historisk vandring og oppleve kysthistorien gjennom digitale fortellinger. Mye spennende å lære her! Har du spørsmål rundt dette, ta kontakt med Frøya Kulturhus- og kompeetansesenter. Vest for øya ligger flotte Sletringen fyr. Gå heller ikke glipp av plassens koselige sommer loppemarked!

Stormturisme har de siste årene blitt populært, og det forstår vi godt! Opplevelsen av stormvær er utrolig fasinerende, bare pass på at du tar dine forholdsregler. Snakk med lokalbefolkningen, de kan guide deg til de trygge, men likefullt spektakulære plassene.

Rorbuferie på Titran

Titran er en fin plass for rorbuferie og fiskeopplevelser. Den aktuelle spillefilmen «Alle hater Johan» av regissør Hallvar Witsøe er spilt inn her. En eksplosiv komedie om livet til Johan, en einstøing med hest og sans for sprengstoff, som aldri blir tatt inn i varmen av lokalmiljøet. Kommer du til Titran, kan vi så visst love deg en langt bedre behandling!

Komme seg hit

Kommer du bilveien fra Trondheim følger du riksvei 714 mot Frøya. Etter Frøyatunnellen tar du andre avkjøring til venstre og følger riksvei 716 til Titran. Det går buss fra Sistranda på Frøya til Titran (linje 524 AtB) – beregn en times tid til bussturen. Merk at busstilbudet er begrenset. Se for øvrig fanen hvordan komme seg til Frøya.

Velkommen!

Skroll til toppen