Kystpilegrimsleia

Sula er Frøyas eldste kirkested og har - sammen med Dolm kirke på Hitra - fått status som nøkkelsted på den Nasjonale kystpilegrimsleia. Sula, med sin beliggenhet ytterst i havgapet, er et sted som innbyr til kontemplasjon og ettertanke. Her finner du stillhet og ro til å lytte til eget hjerte, følelser og tanker. Du får kjenne naturens mektige krefter på kroppen. Det er ikke uten grunn av et ti-talls kunstnere har valgt opphold på nettopp Sula for å hente inspirasjon til sitt arbeid. De fleste pilegrimer i middelalderen kom ikke til Nidaros landveien, men reiste med båt langs kysten. Nå som øya har fått status som nøkkelsted, vil øya bli et selvfølgelig stoppested for kystpilegrimer på vei til Trondheim og Nidarosdomen.

Sula kirke fikk i 2019 en kopi av den brente altertavle fra 1704. Den er laget i Riga og ble avduket med biskop Herborg Finnset til stede. Sula har også Norges eneste kirkegård i sitt slag hvor de døde begraves i flere lag. Vi ønsker kystpilegrimer og alle andre velkommen!

 

Mer informasjon om dette kommer snart. Om dere i mellomtiden har noen spørsmål, send oss en e-post, så skal vi videreformidle forespørsler.

Foto: Bjørn-Olav Nordahl